Grzybowelove

– Krysiu, od jakiegoś czas bardzo mnie rozpieszczasz, czy jest ku temu jakaś okazja?
– Stefan, ale co masz na myśli?
– No te zdrowe i przepyszne obiady!
– Sugerujesz, że wcześniej gotowałam niezdrowo i niesmacznie?
– Absolutnie! Jestem tylko zaskoczony, skąd to nagłe zamiłowanie do kuchni i to wegetariańskiej.
– Bo to jest proste, szybkie i jak sam widzisz pożywne.
– I ?
– No dobrze, dostałam takie pudełko z pysznościami od firmy Devaldano, i chciałam przetestować, co możn z tego zrobić.
– Uważam, że test zaliczony i nie sądziłem, że z grzybów ze słoika można wyczarowć takie ciekwe dnia.
– Ja również.

20190122_233737-768x1024 Grzybowelove

MAŚLAKI  SOSIE POMIDOROWYM
  • opakowanie maślaków
  • cebula czerwona
  • czosnek
  • kasza jęczmienna/gryczana
  1. Podsmażyć cebulkę z czosnkiem.
  2. Dodać opakowanie maślaków i chwilę dusić.
  3. Podać z ulubioną kaszą.

20190122_233737-768x1024 Grzybowelove

KURKI Z JARMUŻEM
  • opakowanie kurek na patelnię
  • jarmuż
  • przyprawy ( czosnek, pieprz, sól )
  • ryż basmati/jaśminowy
  1. Podsmażyć na patelni jarmuż.
  2. Dodać opakowanie kurek i chwilę poddusić.
  3. Doprawić i podawać z ryżem.

 

20190122_233737-768x1024 Grzybowelove

BOROWIKI Z PATELNI
  • opakowanie suszonych borowików
  • cebula
  • przyprawy ( tymianek, kminek, sól )
  • kasza jęczmienna/gryczana lub ziemniaki
  • natka pietruszki
  1. Grzyby zalać wodą i gotować ok.15 min pod przykryciem.
  2. Na patelni podsmażyć cebulkę.
  3. Dodać grzyby i razem dusić ( wywar zachować). Jak wszystko zmięknie podlać wywarem i dusić jeszcze kilka minut.
  4. Podawać z kaszą lub ziemniakami i solidnie okraszone natką pietruszki.

*Wpis powstał we współpracy z marką Devaldano.