PierogLove

Jestem obgryzaczem. Uwielbiam wszystko co ma można zjeść warstwowo. Gołąbki: najpierw kapusta, potem farsz. Pierogi: najpierw obryzgam falbankę, potem wyjadam farsz, na końcu zjadam skorupkę. Ptasie mleczko: najpierw czekolada, potem pianka. Napoleonka czy też kremówka: wydłubuje łyżeczką środek, na końcu „pokrywki”. Ale to nie koniec dziwactw: uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowe, nietypowe smaki.

Dzięki ArturowiPawłowi i  Justynie pierogi wróciły do łask. Próbowałam znaleźć farsz idealny- aczkolwiek nietypowy.

Proszę Państwa: Oto One- Pierogi:

1.Pierogi z młodą marchewką– rum, rodzynki, marchewka w pierogu? Mniam! KLIK

2. Pierogi z soczewicą– klasyka gatunku, dawka białka dla Wege i nie tylko 😉 KLIK

3. Pierogi z gruszką, serem pleśniowym i orzechami– #foodporn KLIK

4. Pierogi z kaszanką i karmelizowaną cebulą– ślinka cieknie KLIK

5. Pierogi z kaszą gryczaną, dynią i boczniakiem– OH YES KLIK

6. Pierogi z burakami– zdrowe i smaczne KLIK

7. Pierogi z tuńczykiem, ziemniakami i papryką– #sztos KLIK

8. Pierogi z łososiem, rzodkiewką i czerwoną cebulą – rybki inaczej KLIK

9. Pierogi z fetą, rozmarynem i ziemniakami– pieczone KLIK

10. Pierogi z 3 serów – pieczone i pyszne KLIK

11. Soczewiaki– skorupka z ziemniaków KLIK

12. Pierogi razowe z wątróbką–  mięsko  KLIK

piero-300x300 PierogLove

Mam nadzieję ze tak jak i ja macie ślinotok i zainspirowało to Was do kuchennych rewolucji.

Smacznego!