– Krysiu, czy możesz mi wytłumaczyć, co się stało w naszej kuchni?
– Jak to, co się stało?
– No wygląda, jakby jacyś jutuberzy kręcili pranka, gdzie zadaniem było pryskanie olejem z patelni na odległość.
– Stefan, czy ty zawsze musisz być taki poważny? Prawdziwi wirtuozi kulinarni, nie zwracają uwagi, na rzeczy tak banalne, jak porządek.
– Wirtuozi kulinarni?
– No tak. Bo ja dostałam weny i stworzyłam Skwierczące Poduchy.
– Jakie poduchy?
– No skwierczące.
– No dobrze, już rozumiem zatem, czemu kuchnia wygląda tak, a nie inaczej.
– Nie marudź, tylko spróbuj.
– Krysiu, ja nie wiem, w czym tkwi sekret, ale to jest przepyszne!
– Ha!
![[Tags] alison-marras-323016-unsplash-1-682x1024 Skwierczące poduchy](https://i2.wp.com/www.blogierka.pl/wp-content/uploads/2019/01/alison-marras-323016-unsplash-1.jpg?resize=682%2C1024)
Składniki:
-
jajko – 1 sztuka
-
mleko zwykłe/roślinne- ½ szklanki
-
cukier/miód/słodzik – według uznania
-
dżem lub konfitura owocowa – ilość wedle uznania
-
mąka – żeby było gęste
-
proszek do pieczenia- ½ łyżeczki
-
płatki owsiane- opcjonalnie na trawienie
Wykonanie:
-
Mieszamy wszystkie składniki.
-
Smażymy na niewielkiej ilości oleju ( uwaga, bo będzie strzelać z powodu dżemu).
-
Odsączamy.
-
Wcinamy.
Podobne