Czy Rocka Nutrition to jest prawdziwy gamechanger w kategorii białek wegańskich? Przekonajmy się!
Garść informacji o marce.
Rocka Nutrition to firma, która działa ekologicznie. Firma jest w 100% neutralna dla klimatu. Ich puszki są w 100% rPET (tworzywo sztuczne z recyklingu). Starają się maksymalnie ograniczać etapy procesów produkcyjnych i oszczędzać materiały. Wybierają regionalnych dostawców i producentów oraz oferują uczciwe warunki pracy. I wszystkie składniki odżywek białkowych z wyłączeniem kakao i orzechów włoskich — pochodzą z europejskich upraw.
Czym jest Rocka Nutrition NO WHEY Vegan Protein?
Rocka Nutrition NO WHEY Vegan Protein to połączenie 5 źródeł białek roślinnych, które zapewnia świetny profil aminokwasowy.
izolatu białka grochu ma tę zaletę, że w przeciwieństwie do soi nie ma żadnego potencjału alergicznego
białko z pestek dyni jest popularnym źródłem białka wśród wegan, oprócz 40% do 60% białka zawiera również błonnik i minerały, w białku dyniowym reprezentowane są wszystkie aminokasy EAA
białko z nasion konopi również zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy i podobnie jak w przypadku białka dyniowego nie można nie wspomnieć o zaletach w postaci wysokiej zawartości błonnika i minerałów w porównaniu z serwatką
białko słonecznika i mąka z orzechów włoskich zawierają wszystkie osiem aminokwasów EAA.
Jak smakuje Rocka Nutrition NO WHEY Vegan Protein?
Zajebiście! Serio, jest to najsmaczniejsze białko (a przetestowałam chyba wszystko na rynku), jakie miałam okazję spróbować. Smaki są tak różnorodne i ciekawe, że z pewnością znajdziecie tam coś dla siebie.
Wśród smaków, możecie wybierać między:
Banana Bread
Hazelnut Cream
Raspberry & Coconut
Schoco & Coco
Carmel Popcorn
Marzipan
Chocolate Peanut
Orange Soft Cake
Apple Pie
Vanilla Cookie Dough
Churros