– Krysiu, od jakiegoś czas bardzo mnie rozpieszczasz, czy jest ku temu jakaś okazja?
– Stefan, ale co masz na myśli?
– No te zdrowe i przepyszne obiady!
– Sugerujesz, że wcześniej gotowałam niezdrowo i niesmacznie?
– Absolutnie! Jestem tylko zaskoczony, skąd to nagłe zamiłowanie do kuchni i to wegetariańskiej.
– Bo to jest proste, szybkie i jak sam widzisz pożywne.
– I ?
– No dobrze, dostałam takie pudełko z pysznościami od firmy Devaldano, i chciałam przetestować, co możn z tego zrobić.
– Uważam, że test zaliczony i nie sądziłem, że z grzybów ze słoika można wyczarowć takie ciekwe dnia.
– Ja również.
MAŚLAKI SOSIE POMIDOROWYM
-
opakowanie maślaków
-
cebula czerwona
-
czosnek
-
kasza jęczmienna/gryczana
-
Podsmażyć cebulkę z czosnkiem.
-
Dodać opakowanie maślaków i chwilę dusić.
-
Podać z ulubioną kaszą.
KURKI Z JARMUŻEM
-
opakowanie kurek na patelnię
-
jarmuż
-
przyprawy ( czosnek, pieprz, sól )
-
ryż basmati/jaśminowy
-
Podsmażyć na patelni jarmuż.
-
Dodać opakowanie kurek i chwilę poddusić.
-
Doprawić i podawać z ryżem.
BOROWIKI Z PATELNI
-
opakowanie suszonych borowików
-
cebula
-
przyprawy ( tymianek, kminek, sól )
-
kasza jęczmienna/gryczana lub ziemniaki
-
natka pietruszki
-
Grzyby zalać wodą i gotować ok.15 min pod przykryciem.
-
Na patelni podsmażyć cebulkę.
-
Dodać grzyby i razem dusić ( wywar zachować). Jak wszystko zmięknie podlać wywarem i dusić jeszcze kilka minut.
-
Podawać z kaszą lub ziemniakami i solidnie okraszone natką pietruszki.
*Wpis powstał we współpracy z marką Devaldano.